Blecs di coce

Une rielaborazion personâl dai blecs.


Ingredients par 4:
400 gr. di farine
250 gr. di coce za cuete e passade
sâl
spongje
salvie
scuete fumade gratade

Taiâ la coce a tocs, gjavant sepis, sfiliots e scusse.
Metile a cuei in padiele taponade cuntun tic di spongje, un piç di sâl e zontant juste un fîl di aghe, che no si tachi.
Cuant che la coce e je ben cuete, cjapâ e passâ ben (ancje cul minipimer) 250 grams.
Zontâ la coce passade, ancjemò cjalde, ae farine, cuntun piç di sâl, messedâ e impastâ fin che la paste no si tache plui tes mans e e je avonde elastiche.
Lassâ polsâ la paste une ore, fate sù te pelicule, par che difûr no si sui.
Tirâ la paste avonde fine, come par fâ lasagnis, e taiâ in maniere iregolâr i blecs.
Butâ i blecs in tante aghe salade e bulinte par doi minûts, scolâ e cuinçâ cun spongje, salvie e scuete fumade gratade.

Note: lis proporzions tra coce e farine e il timp di bulidure a podaressin cambiâ un pôc daûr de sorte di farine, di coce e di trop fine che si tire la paste.