Shortbread

E je vere che si pense che la cusine des isulis britanichis, gjavant salacor il salmon, no vedi masse di dî a chês altris gastronomiis plui innomenadis, ma alc di bon si cjate pardut. I biscots di spongje scozês, magari cuntun te o cualchi alc di plui fuart di bevi dongje, a son propit bogns e facii di fâ.


Ingredients:

Une part di pês di spongje (metìn 100 grams)
Mieze di zucar (50 grams)
Une e mieze di farine (150 grams; se si vûl si pues fâ ancje cuntune part di flôr e mieze di farine di rîs)
Un piç di sâl

Par fâ i biscots si impaste ben zucar e spongje, po dopo si zonte il sâl e la farine. Cuant che al è dut ben messedât si splane cul mescul la paste, che e resti avonde alte (1,5 cm). A son plui formis di shortbread, ma chê plui facile e plui comude a son i fingers, i "dêts": si taie la paste a retangui luncs plui o mancul come un dêt e si fâs parsore busutis cuntun piron o cuntun stechedincj.
Si metin in for a 180 grâts, par un 25 minûts (ma si sa, ogni for al è un tic diferent di chel altri). Si lassin disfredâ su la lastre che a son cuets.
Bogns a son bogns, ma ocjo cu lis caloriis.