Kanelbullar
Ingredients pe paste:
50 g. levan (o miôr di fece, di chê di fâ il pan)
150 g. spongje (daûr di cualchi version margarine)
1 piç di sâl
100 g. di zucar
100 g. di farine blancje
50 g. di spongje (o di margarine)
zucar (a voli)
canele in polvar (a nâs)
Preparazion:
Disfâ il levan in pocje aghe cuntune sedonute di zucar.
Intune terine disfâ la spongje a bagn marie, po dopo zontâ il lat clip, il zucar, la farine, il levan e un piç di sâl: impastâ par dîs minûts fin che la paste no je slisse e lustre. Lassâ che la paste e jevi par mieze ore (e à di deventâ il dopli di volum).
Tornâ a impastâ e dividi in doi tocs: cun ogni toc fâ un retangul alt 1 centimetri e larc 20-25.
Su ogni retangul passâ spongje e spolvarâle di zucar e di canele in polvar (bondante).
Fâ sù ogni retangul in forme di rodul e taiâ fetis gruessis un 2 centimetris; cjapâ ogni fete, dâi un pocje di forme di bale cu lis mans e metile tune lastre di meti tal for. Prime di metilis tal for si lassin a jevâ une altre volte une mieze ore.
Par cueilis si metin tal for a 200°C par uns 10-15 minûts.
Naturalmentri i svedês a mangjin chescj dolçuts cul cafè (a bevin almancul cinc cafês in dì!!!).
Stant che a son un dolç ipercaloric e pesantut (e baste une kanelbulle par jemplâti il stomi par cuatri dîs) si pues ancje provâ a fâlis plui piçulis: une volte lis ai fatis grandis la metât e ducj a àn preseât.