Ancje se il titul al fâs someâ di no, o screi il 2010 in dolç: cuntune buine ricete a pene provade, une rielaborazion mê personâl dal coulant di cjocolate, che o batii "Anime nere".
Un platut just par chei che a àn decidût che sot fiestis no àn ancjemò metût dentri avonde caloriis!
Ingredients (par 6)
3 ûfs
90 grams spongje
75 grams di farine
35 grams zucar
90 grams di cjocolate nere
180 grams di cjocolate blancje
4 sedons di brandy
mieze bustute di levan di dolçs
Preparazion
La dì prime di fâ lis animis neris disfe la cjocolate nere a bagn marie, zonte dôs sedons di brandy e metile in 6 stampins di chei de glace e metiju tal conzeladôr, par che si disfredi, formant sîs cûrs di cjocolate nere.
Disfe a bagn marie la spongje e la cjocolate blancje, dopo messede il zucar, la farine e il ros dai ûfs. Zonte dôs sedons di brandy.
Bat il blanc dai ûfs a nêf e messede a planchin cul rest dal impast, ancje cul levan.
In stampins di flan, onts di spongje e spolverâts di farine, met l’impast fin a mieze altece, met tal mieç un cûr di cjocolate nere e cuvierç cul rest dal impast.
Met tal for a 150° par 30 minûts.
Di servî cjalts, magari compagnâts cun cualchi marmelade frede o cuntune balute di gjelât.